fredag 15 mars 2013

Ambassadörer



Vi har just nu två medlemmar som går utbildning Steg 2 till "Ambassadör" för att arbeta i projektet, "Hjärnkoll". De ska få informera oss andra så småningom! Det handlar om att förändra attityder till "psykisk ohälsa" i samhället! Läs nedan:

//Kerstin Hubinette




Kampanjen Hjärnkoll

Hjärnkoll är en kampanj som syftar till att vi ska  pratar mer öppet om psykisk ohälsa så att vi får en större acceptans och därmed ett friskare samhälle och förbättra allmänhetens attityder till personer med  psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning.
Ökad kunskap och förändring av allmänhetens negativa attityder och beteenden är en viktig insats för att människor med psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning ska kunna återhämta sig och finna strategier för att kunna hantera sitt liv.
Kampanjen vill slå hål på fördomarna om psykisk ohälsa och öppna upp för samtal kring frågan. Att inte må bra psykiskt ska bli lika accepterat som att säga att man har ont i benet.
Kampanjen Hjärnkoll drivs av Handisam i samarbete med Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa NSPH Satsningen pågår under 2010 och 2011 och är ett regeringsuppdrag. På Hjärnkolls kampanjsida kan man även stödja forskningen om hjärnan genom Hjärnfonden.

Vill du veta mer eller bli en supporter?

Gör som flera kända och mindre kända personer. Gå in på Hjärnkolls webb och bli en supporter genom att skriva hur du vill bidra till ett psykisk friskare Sverige. Ju fler vi är desto snabbare når vi ett samhälle med plats för alla.

Inga kommentarer: